Choose your language

fredag 11. mars 2016

Mer Serengeti

Etter å ha tilbragt nesten tre dager på savannen, så rekker det ikke bare med noen få innlegg. Til det var opplevelsene altfor mange, og mangfoldet så stort. Slettene i Ngorongoro naturvernområde glir sømløst over i Serengeti. Bare vi som kjørte måtte gjennom en port. Dyrene derimot ferdes fritt på disse store områdene. Allerede før vi nådde Serengeti hadde vi sett store flokker med sebraer, antiloper og gnu, mange sjiraffer og hyener. Til og med løver fikk vi se på nært hold.


Sebraene holder tett sammen i flokker, gjerne parvis. 
"Jeg klør deg på ryggen og du klør meg"Aksier og gress. Til og med et dødt tre er flottKuantilope (Hartebeest, Kama)  En nilkrokodille, ikke fullt så hyggelig å støte på.Vi passerte en kulp, og der lå det noen som man heller ikke skal komme for nær. Flodhesten er det dyret som tar flest menneskeliv i Afrika.  Best å holde avstand.Kopjer. Vi kjørte på en smal vei, og jeg tenkte at nå skjer det noe snart! Guiden var som vanlig hemmelighetsfull og sa ingenting. Men på radioen var det hektisk aktivitet ..... jeg veddet på at vi skulle få se en leopardOg det stemte. Like bortenfor kopjen, oppe i et stort tre, lå en leopard og slappet av. Nå hadde vi bare en av de 5 store igjen, nesehornet. Og det bare på dag to!Nok et akasietre som benyttes som hvilested, Her 3 hunnløver som tar livet med ro


Sjakal (svartryggsjakal), nesten gjemt i det høye gresset Uansett høyde på gress eller trær, sjiraffene har ikke lett for å gjemme seg bort :)

Det siste bildet er tatt rett ved campen vår (Ikoma Wild Camp). Om natten hørte vi lydene av ville dyr, hvilke er ikke godt å si. Guiden sa at han hadde hørt løvene, langt borte riktignok, og godt var det!# 245

12 kommentarer:

Rajesh sa...

Fabulous captures and I like the variety.

Joyful sa...

Stunning captures. You make me miss going on safari :-)

Anonym sa...

Fabulous shots.

Hilde sa...

WONDERFUL pictures Irene! Great photo of the lions in the tree!
Have a nice weekend.

Anonym sa...

Vilka bilder, jättefina!!!

http://blog.photobymanka.se/

amo sin blogg sa...

Det er berre SÅ fantastisk å sjå dei flotte dyra.
Det må ha vore spennande å oppleve live..

God helg !

Valerie sa...

Beautiful shots. How wonderful to get to see these animals in the wild.

eileeninmd sa...

Hello Irene, what an amazing post. Beautiful collection of animals and gorgeous scenery. Awesome photos. Happy Friday, enjoy your weekend!

Dirk Rosin sa...

fantastiske bilder Irene ! god helg :-)

Felicia sa...

beautiful images. love the lions in the tree.

Photo Cache sa...

How incredible it must be to take a safari. Lucky you.

Worth a Thousand Words

EriKa Napoletano sa...

Gorgeous, gorgeous shots!!!!