Choose your language

torsdag 18. februar 2016

Mer fra Tarangire

Etter en hel dag i parken og fulle minnekort, holder det ikke med ett innlegg på bloggen! Dessuten er jo dette stedet å dele opplevelsene med de andre jeg reiste sammen med. Selskapet hadde satt sammen gruppen vår og vi var i alt 5 i en spesialtilpasset Toyota Landcruiser. Min mann og jeg hadde en trivelig uke sammen med tre svensker, en pensjonert dame og et ungt par.

Finner dere veien hit til bloggen, så takker jeg Annerose, Lisa og Joacim nok en gang for en hyggelig tur!


Baobab. Omkretsen forteller at dette treet har vært her lengeElefantflokker støtte vi på flere ganger, utrolig flott å se når de beveger seg. Det måtte jo bli mange bilder!Babyelefant som sliter med å holde følge

Variert landskap gir også et rikt dyre- og fugleliv.  Selv om Tarangire er en liten nasjonalpark, så har den mye å by påDenne lille fuglen holdt til nede ved elven, ikke så rart. Det er en terneisfugl (Kingfisher) som blant annet lever av fiskMens steppeørnen hadde funnet seg en tretopp for å ha oversikt over terrengetDer det er akasietrær, trives også sjiraffeneSjiraffen har gjester på besøk. Det er rødnebb boksehakkere som spiser blodsugende insekterFuglene kan bli litt for ivrige, så en kan lure på hvem som irriterer mestGrønn marekatt på rasteplassen vi spiste den "fantastiske" lunsjen vår. Lunsjboksene vil bli husket lenge. 
Marekattene er eksperter i å rappe maten fra uoppmerksomme turisterRødnebb boksehakkere har også slått følge med vortesvineneLangt fra pene, men likevel sjarmerende. Vi så ikke så mange vortesvin på turen. Mye fordi de var gjemt i det høye gressetMer landskap. I denne delen av parken var det mange trær, noe som gjorde det vanskeligere å se dyrene. Men sjåføren/guiden vår, Madeal, visste hvor han skulle lete så vi fikk med oss det meste Tarangire hadde å by påDette treet kalles for pølsetre (kigelia). På avstand ser det nesten komisk utRødnebbtokoDisse fargerike fuglene så vi mange av på turen. Det er en praktstær Skulle gjerne ha kommet litt nærmere elven. Flodhestene er ikke så langt unna. De måtte vi vente til neste dag for å se, da vi hadde kjørt et stykke inn i SerengetiImpalahunnerVi skremte opp en impala hann som løp over veien, rett foran bilen. Forøkte å følge den med kameraet (med innstilling på høyhastighetsopptak og kontinuerlig fokusering) Min gamle Canon EOS 50d og EF 100-400 mm gjorde jobben ganske bra.Vannbukkene var ofte i selskap med impalaene. Denne fikk jeg på "tomannshånd"To vannbukker som har en liten "brytekamp". Det er nok bare lek, men en dag når de er voksne, blir det kamp om reviret


THE END


Men bare Tarangire. Neste safari-innlegg blir fra Ngorongoro naturvernområde


5 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Berre imponerande flotte bilder.
Du er ein dyktig fotograf.
Takk at du deler :-)

Monica Engell sa...

Hva skal jeg si... imponerende bilder, som alltid, Irene... reiselysten blir jo heller ikke mindre av disse flotte seriene dine!
Fin dag videre :)

Michael Gatton sa...

So many amazing photos. I love the baby elephant, the birds on the giraffe are so cool.

Dirk Rosin sa...

fascinerende bilder Irene, babyelefanten er så søt :-)

EriKa Napoletano sa...

Wonderful shots!!!! Compliments!