Choose your language

onsdag 3. desember 2014

Bønn


Wat Athvea er et hellig sted som ligger rett utenfor Siem Reap. Komplekset består av en moderne pagode og et hjem for buddhistmunker som er bygget ved siden av et gammelt Hindutempel fra det 12. århundre, Loha Prasat Wat Athvea.

Dette var det første stedet som ble besøkt og de første bildene jeg tok under workshop'en. Vi fikk gå tett på og ta bilder. Selv om dette var en del av opplegget, følte jeg meg ubekvem, redd for å forstyrre dem i bønnen.Buddhister ber i ruinene til hindutempelet Loha Prasat Wat AthveaTempelets stil angir at det ble bygget av kong Suryavarman II (som også bygget Angkor Wat). Tempelet er ikke så utsmykket og er derfor ikke mye besøkt av turister.Vi fikk komme inn i huset der munkene spiser og hvor overhodet sover. 
Munkene som er fra tenårene til ærverdige gamle menn, gir religiøse tjenester, hjelper fattige og tar seg av hjemløse dyr.Unge munker som spiser frokost. Litt flaue over å blir fotografert.Den gamle munken sov da vi kom inn. Han lå på en feltseng i det store åpne husværet. Tak, men ikke hele vegger.  På vei ut igjen satt han og spiste, og vi fikk ta noen bilder mens han koste seg med maten og foret kattungene.


*


Wat Athvea er også hjem for katter som folk ikke vil ha. Det er vanlig i  Kambodsja å bringe uønskede kjæledyr til pagoden. Munkene forer dyrene med matrester, men har ikke penger til behandling eller til sterilisering. Mange dyr dør av underernæring, sykdommer og skader.

Siem Reap Pagoda Cats er en organisasjon som samler inn penger for å gi katter næringsriktig mat og nødvendig behandling. Organisasjonen jobber også for at katter som lever i pagoden blir adoptert til familier som ønsker å gi dem et godt hjem og mye kjærlighet.


Jeg møtte Josette Vanneu som står bak organisasjonen. Om du er veterinær og skal på ferie til Siem Reap, blir hun veldig glad om du bruker et par timer på klinikken hennes til å gi "hennes" katter medisinsk behandling. Hun har mye utstyr, men trenger kompetansen.

Det er også mulig å donere penger til Siem Reap Pagoda Cats via deres hjemmeside.3 kommentarer:

Hilde sa...

the buddist monks are very photogenic. I prefer them in color, because I like their orange habbits so much.
greetings, Hilde

Lis sa...

Kambodsja, et spennende land med stor fattigdom, mye hjelp trengs og mye bistand blir gitt, ikke minst på privat basis.
Du har fanget landets "temperatur" godt, blir dratt 4 år tilbake og minnene om en tankevekkende reise gjenoppleves . Takk for det :-)
Ha gode dager, Irene .-)
Klemmer

Dirk Rosin sa...

jeg støtter det som Lis skriver ! kjempe serie Irene !