Choose your language

onsdag 20. juni 2012

Passo di Gavia


Det vi trodde var en kjapp kjøretur over åsen til Bormio (vi skulle kjøre derfra opp til Stelviopasset) viste seg å bli turens mest spektakulære kjøretur.


Da vi kjørte opp fra Ponte di Legno hvor vi hadde overnattet, trodde vi nesten at vi hadde kjørt feil, for GPS'en ville ha oss på en svært så smal og svingete vei. Og så bar det oppover og oppover. Hovedvei dette? Er det mulig?På denne siden av passet består veien av en kjørebane, Det er forbudt med bobiler og lastebiler. Vi skjønte raskt hvorfor. Hårnålsvingene var så krappe og veien så smal at det ville vært umulig å komme frem! Det var ekkelt nok å møte motorsykler! Bil og MC kunne til nød gå der veien var litt bredere, men stort sett måtte vi ty til møteplassene. Skrekken var å møte noen i en sving, syklist, MC eller bil, huhuuuu. Og det var stupbratt ned, de fleste steder uten autovern.
Veien var så uoversiktlig at det var fare for å plutselig få noen i frontlykta, så måtte vi snirkle oss gjennom de smaleste og krappeste svingene. Men på slettene ga gubben gass (jeg satt bakpå og tok bilder).


Og så gikk veien rett inn i snøfonna .... eller?
Ikke se ned!


Høyeste punkt på veien sees endelig!


Passet når en høyde på 2652 o.h. (skiltet på toppen), mens Wikipedia sier 2621. Men hva betyr det? Snø på toppen og merkbart kjølig! Temperaturen sank fra 25 til 12-14 grader, selv i solskinnet.  Men vi kjørte bare over og vi ble fort varme igjen når vi kom et stykke ned på den andre siden.Det er ikke bare i Norge en kan skilte med høye brøytekanter i juni!


Hvor ble det av veien?Ikke helt Dolomittene - etter nøyere sjekk tilhører disse fjellene Ortler-Alpene
Bratt ned på denne siden av passet også, men veien er bedreEt sted der nede ligger BormioPasset er kjent for å ha etapper i Giro d'Italia. Vi møtte mange syklister på veien og ikke minst motorsyklister. Dette er mekka for folk på to hjul, helt klart!

MC-tur i alpene 2012
9 kommentarer:

Joop Zand sa...

Een schitterende serie Irene, prachtig al die dieptes en vergezichten, de kleuren zijn ook mooi en contrastrijk.

Groetjes, Joop

Jeannelle sa...

Beautiful photos!

Hilda R.B sa...

Utrolig flott landskap du viser her. He,he der var det smalt og bratt...
Nydelige bilder med god tekst. Tenker det var en spennende tur.
Lignet litt på Norge.
Hilda

Fotonita sa...

Fantastiske bilder! For en tur! Nydelig fotografert av deg - stødig på hånda er du å! : )
Takk for at du deler! Fortsatt god tur! : )

HansHB sa...

Herlig dette, - og flotte bilder!
Ha en fin kveld!

Monica sa...

Fantastisk flott serie fra Alpelandskapet,- man blir liten i slike omgivelser! Likte så godt bilde nr 2 med de bitte små husene i høyre hjørne!
Ha en fin helg, og fortsatt god tur hvis du fortsatt er på hjul:)

Melusine sa...

Skjønner godt at dette er et mekka for folk på motorsykkel - utrolig vakkert landskap, må ha vært en fantastisk opplevelse å kjøre denne veien!

Karin M. sa...

Wow ..... what a wonderful landscapes, such magnificent shots.
I'm impressed by your stunning photo series ..
Love greetings, Karin

Ida sa...

Spektakulær og majestetisk natur!
VAKKERT!
FOR en tur og FOR en opplevelse det må ha vært.
Heldige du! (: