Choose your language

torsdag 1. mars 2012

Forfall

Mange har fått med seg at Drammen har fått en stor ansiktsløftning de siste årene. Etter at papirindustrien i bydelen "Grønland" ble nedlagt er gammel bygningsmasse enten rehabilitert eller erstattet med nytt. De mest synlige resultatene er gangbroen Ypsilon (min header) og Papirbredden kunnskapspark. Men ikke alt er nytt og flott. Ikke langt unna ligger denne bygningen ..... godt synlig fra veien burde den ikke være bortglemt. Kontrastene er store, som ellers i vår verden.
Jeg har "gravd" litt i de kommunale arkivene jeg gjennom jobben har tilgang til og funnet ut at bygget har vernestatus C, det vil si middels verneverdi. Dette er et kulturminne som i seg selv ikke er så verdifult, men som er viktig for helheten i et miljø. Det er kanskje derfor den har fått stå i "fred", overlatt til seg selv ? 

8 kommentarer:

Fotonita sa...

Interesant å se og lese... Synd bygget ikke blir tatt bedre vare på... Godt fotografert Irene!

Har selv vært å fotografert gamle hus idag... i Kina...

Ønsker deg en god dag! : )

Torunn sa...

Gamle forfalne hus er spennende å ta bilder av, men ikke så veldig vakkert for miljøet rundt...dessverre. Disse bildene var jo flott detaljerte og du fikk frem en veldig fin stemning her synes jeg. Kjempebra Irene. Ha en fin torsdag videre.

Joop Zand sa...

Very good compositions irene....nice work.

黄清华 Wong Ching Wah sa...

Excellnt point of views !

Marias Teater sa...

Men, Irene, jeg må si at jeg trives best i byene hvor du også finner slike utfordringer. Jeg likte meg dårlig i Prahas gamle byen, som er så striglet at det ser ut som en kunstig skansen. Men det er klart at det er veldig hyggelig med levende bygninger, som ikke er overlat til seg selv. Fantastiske photo-objekter - ingen tvil om det. Stor klem!

Anonym sa...

Litt synd de ikke tar bedre vare på dette bygget.. Det er jo flott!

Milton Ostetto sa...

belas fotos onde vemos a açao do tempo

Sissel sa...

Utrolige flotte bilder, fantastisk byggning og spennende vinkler på kameraet.

Synd at de lar slike kulturskatter bare forfalle..