Choose your language

lørdag 16. april 2011

X - ABC Scandinavia


Opprinnelig er XANADU en legendarisk by som lå ca 30 mil nord for Beijing. XANADU ble bygget av den mongolske lederen Kublai Kahn i Yuan-dynastiet som hersket over Kina 12-1300-tallet. I dag er det ikke mye som er synlig etter det som Marco Polo skildret som den "fantastiske byen". Senere har navnet XANADU blitt en metafor for prakt og velstand. Jeg syns at Burj Al Arab i Dubai er et XANADUdet er et idyllisk, eksotisk sted med høy luksusfaktor!


Burj Al Arab eller "Seilet" som vi sier her i NorgeÅpent ned, utsmykket med en fantastisk fontene som går fra inngangsplanet og opp en etasje!X - fagverk på innsiden av seiletX - vann ... vannstrålene i fontenen "danset"Kan ikke si annet enn at det er overdådig luxus!Det er GULL alt som glitrer!

ABC Scandinavia # 249 kommentarer:

Melusine sa...

Fantastiske bilder fra dette stedet i Dubai!
Ser helt overdådig ut, en fryd for øyet :)

Anne sa...

Ja, dette bare MÅ oppleves sikkert. Så voldsomt at det er umulig å ta innover seg bare i bilder. Har jo sett flere tv bilder derfra også, og jepp sann, voldsomt er vel ordet.

IKKE :-) helt min stil, om en skal si det, litt vel mye krims krams og overdådig dikkel dakkel, men klart sikkert mer enn råflott. Tror neppe det er plassen for meg å b om jeg nå en gang havner i Dubai. Passer vel bedre i halvrus i et beduintelt med en muskuløs araber, he he
Vel, den tid den sorg, men fytti katta!!!! alt en skulle gjort før man dør...

Rolig helg og rolg påske blir på meg også Irene. Noen dager på jobb gjenstr før skuldrene senkes helt. Håper bare på noen dager med sol jg så en får vært litt utendørs også her hjemme. Hatt regn nå igjen, men greit ok for hatt endel andre ting å henge fingrene i.

Nå :-) venter årets første grillng på terassen faktisk. Satt i sving min bedre halvdel her i dag, og venter bare med noe godt i glasset. Å ja, det skal sies, at vi griller under tak her på verandan og spiser inne ja.
Ha en superkjekk lørdag kveld du også, nyt den, for jaggu om den kommer tilbake.

Anneklem

GAWO sa...

Jeg har mer enn en gang lurt på hvordan Seilet ser ut innvendig. Og her får jeg svaret. Jøyemeg. Egentlig mer enn hva en stakkar kan svelge. Kan tenke meg at jeg hadde bare blitt stående og gape om jeg hadde stått der. Tenk der har du vært! Fantastisk, Jeg har det tilgode, men jeg må innrømme at at det frister med en tur. Anne snakker om beduinertelt. Frister det også. Flirer. Kontraster er tingen.
God lørdagskveld i stuen der hjemme :-)

VALKYRIEN sa...

Fantastiske kunstverk hele veien dette! Må jo ha vært en opplevelse å se all denne luksusen! Flotte bilder, og sikkert mange flotte minner å ta med seg!

Erika sa...

Fantastic pictures! I was only at the airport of Dubai to go to Shanghai.
Ciao from Italy

Marias Teater sa...

Dubai står på lista vår! Du har skjerpet apetiten min betydlig! Idag ble det bare Gulskogen Park på oss - men av og til må man jobbe litt før vi pakker kofferter på nytt. Spesielt nydelig bilder og flott fortalt. God Påske til deg!

Christoffer sa...

Jøss, dette var saker!:0) Gode tips til oppussing av kjelleren, hehe. Har aldri sett bilder fra innsiden av "seilet", så det var interessant!
God påske!:0)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Er tilbake igjen fra mye reising.

Fint med blogging... lærer stadig noe.
Flotte bilder av et praktfullt bygg.
Ønsker deg go' påske ;:OD)

Pysselfarmor sa...

Fantastiskt och det måste vara härligt för en fotograf att gå runt där och klicketi-klicka..
Kanske man ska ta sig en färd dit.....med någon likasinnad.
Många vackra bilder du bjuder på - tack!