Choose your language

mandag 4. oktober 2010

Historie - Romantikk i Verona

MANDAGSTEMA denne uka har temaet HISTORIE. Nok en gang var det vanskelig å velge .... men en liten titt på bilder, litt tilbake i tid, så fant jeg mye historie. Både for meg personlig og sett i historisk sammenheng.

Noen drar kanskje kjensel på denne bygningen som ligger i kjærlighetens hovedstad Verona .... Romeo og Julies by?

Casa di Giulietta - Julies hus
Man er ledet til å tro at det var her, oppe på denne balkongen, Julie stod da hun ropte: Romeo, Romeo, hvor er du, Romeo?

Historien om "Romeo og Julie", som vi kjenner den, er skrevet av William Shakespeare på 1590-tallet. Men legenden om "Romeo og Julie", som hans manuskript baserer seg på, bygger på en tradisjon av tragiske kjærlighetshistorier som skriver seg helt tilbake til antikken.

Selv om det ikke finnes noen bevis for at familien Capuleti har levd akkurat her, og at det ikke var før 1905 at byen kjøpte eiendommen, er det likevel mange som velger å tro at historien om "Romeo og Julie" fant sted nettop her .... Balkongen skal ha blitt bygget rundt 1930. Men det stopper heller ikke mengden av turister som kommer hit for å se og tilbe.


Jeg var også nysgjerrig, og måtte kikke innom, og ble derved en av de 500.000 turistene som årlig besøker denne bakgården. I all trengselen, fikk jeg tatt noen bilder. Å prøve og komme inn i huset og ut på balkongen kunne jeg bare glemme, med mindre jeg var interessert i å stå veldig lenge i kø ......


I bakgården står en statue av Julie. Det skal visstnok bety lykke i kjærlighetslivet å la hånden gli over brystet hennes. Bronsestatuen er blitt så slitt over brystet at det lyser som gull!Fra gaten og inn mot bakgården er et portrom, hvor veggene er helt nedskriblet. Besøkende har skrevet budskap om fred og kjærlighet, med tusj og maling, på alle slags språk. I tillegg er post-it lapper klistret opp over alt! Det er hilsninger til "Julie", noen ønsker å vise sin kjærlighet ved å skrive sine navn inne i store hjerter, mens andre forteller om sin kjærlighetssorg og finner trøst ved å tilkjennegi dette på et så symbolsk sted.


En kort spasertur fra Julies hus ligger stedet der det hele endte så tragisk - middelalderklosteret "San Francesco al Corso", hvor bare kapellet og klostergangene er igjen. Krypten under klosteret er utpekt som gravstedet til Julie. Det sies at nonnene ble så lei av at folk besøkte Julies grav og nesten behandlet henne som en helgen, at de åpnet sarkofagen og kastet ut levningene hennes.

La Tomba di Giulietta - Julies grav
Sarkofagen som er av rød marmor, er datert tilbake til romertiden!

Anlegget huser i dag bl.a Museo degli affreschi, som har en samling med antikke fresker. Nettopp i dette rommet vies par, også utenlandske, av "borgermesteren" i Verona. Jeg kan skrive under på at det er et svært romantisk sted å gifte seg!


Verona og spesielt "Via del Pontiere 5"  vil alltid være en spesiell plass for meg

Mitt Mandagstemainnlegg # 33

Flere historiske innlegg finner du her


6 kommentarer:

Gry sa...

Snufs, Irene - dette var et særdeles romantisk og flott innlegg!!

Klem

REJEN sa...

Sikke et romantisk, smukt og historisk indlæg...meget smukke billeder og tak for historien....

linsky sa...

ÅÅå, sukk, for et nydelig og romantisk innlegg!!!

Melusine sa...

Sier meg enig med de andre; et nydelig og romantisk innlegg!

Mange flotte bilder fra personlig historie og satt i historisk sammenheng :)

Mona sa...

Så vackert huset är. Balkongen ser verkligen romantisk ut. Det ser lite kul ut med post-it lapparna. Det gäller att ha såna i fickan när man besöker det stället! Underbart bröllopsfoto!

Gateglimt sa...

Så koselig å se bildene dine fra Verona. Vi var der for første gang i slutten av august i år, og ble totalt Italia-frelste. Viva italia!

Verona er en vakker by med mye historie, ingen tvil om det. Neste gang vi skal til Verona, vil vi gjerne oppleve en operaforestilling i Arena.

Ønsker deg en riktig fin helg!

Snill hilsen fra en som liker siden din veldig godt ;)