Choose your language

tirsdag 17. august 2010

Frihet

Denne uka har Petunia gitt oss oppgaven med å finne et favorittord, ett ord som betyr mye for meg. Jeg syns det er så mange ord som er viktige, at det er umulig å velge ett fremfor et annet.

Mitt bidrag er FRIHET, et ord blant mange som er en del av helheten ...

Med FRIHET, så følger også ordet FRED. Vi lever i et land med fred, hvilket gir oss som bor her en helt annen frihet .... til å velge, til å leve som vi vil, enn i land med undertrykkelse og krig.

Shatti, Oman 2010

Bildet er tatt i Oman, et muslimsk land, som etterhvert dreier seg mot det vestlige når det gjelder kvinners innflydelse i samfunnet. De blir ikke usynliggjort som i andre arabiske land, hun har stemmerett, kan bli arkitekt, politibetjent, lege, kan kjøre bil samt delta i det sosiale, politiske og kulturelle liv, nesten på like fot med mannen.

Mandagstema, innlegg # 26
 
Flere "favorittord" finner du hos MANDAGSTEMA
 
 

9 kommentarer:

Carolyn Ford sa...

Beautiful composition and water reflection.

Anne sa...

Veldig interessant faktisk, for et land jeg vet meget lite om det, Oman. Vakkert og flott blde som utrykker ro på en slik god måte.

Da er ferien over og en er igjen tilbake på jobb, fy søren 4 uker raser fort avsted. Du derimot .-) har vel rast fort avsted langs landeveien ja har jeg forstått!! nesten hele landet på langs med sykkel vel? På plass i hemen igjen du også nå sikkert, eler er der ennå bare ferietid på din kant?

Morgenklem fra solfylte trøndelag.

Maria G sa...

Fin bild!
Ja, vi får vara glada att vi bor i länder med både fred och frihet.
Ha en bra dag!
/Maria

Helle K. sa...

Spændende at høre lidt om et så fremmed land - for mig.
Billedet er fantastisk og beskriver "frihed" rigtig godt.

Rune (Bildebloggen) sa...

Bildet ditt og ordet frihet taler for seg! Viktige ord du skriver her, og frihet er ingen selvfølge, vi er priviligerte som har det slik vi har det...

Anonym sa...

Frihed skal vi skatte!

Vita Stunder sa...

En andlöst vacker bild med ett enormt starkt budskap!

Ha en fin dag :)

Oheidia sin fotoblogg sa...

Vakkert bilde og frihet er et viktig ord! Undertrykkelse, forfølgelse og det å være isolert er eksempler på manglende frihet og bildet ditt er kjempefint!

Veronika sa...

Frihet er en viktig ting i livet, en ting vi kanskje tar for gitt her til lands. Bildet ditt er et fint eksempel på frihet.